Bland Böcker

Här handlar allt om böcker, bokrecensioner och andra bokrelaterade ämnen!

Tre på tre-utmaningen: check!

Kategori: Tre på tre

Så här på november månads sista dag passar det ju bra att utvärdera Tre på tre-utmaningen som pågått mellan september och november.
För någon vecka sedan avslutade jag sista boken i utmaningen och kan nu bocka av den från listan.
 
 
Jag valde att läsa 3 x svenska deckare och gillade åtminstone två av de tre böckerna ovan! Här finns recensionerna:
 
 
/Carro
 

Nytt från Appelqvist

Kategori: Framtida bokutgivning

Kristina Appelqvist har hittills släppt fyra böcker i serien om Lundgren/Alexandersson. I april ger hon ut en ny bok som verkar vara fristående. Den ska heta "Minns mig som en ängel", och jag ska absolut läsa den. Att den utspelar sig här i krokarna gör ju det hela ännu mer intressant!
 
 
/Carro
 

Femte bokcirkelträffen

Kategori: Bokcirkel

Under den föregående helgen träffades vi i bokcirkelgänget för att prata om Håkan Nessers "Levande och döda i Winsford". Tyvärr uteblev halva gänget pga sjukdom och jobb, men vi som var där hade hur trevligt som helst.
 
 
Vi enades om att vi gillade spänningen och mystiken som ligger över den här boken, och vi alla gillade Nessers sätt att skriva. Dock var det några som inte gillade slutet, vilket drog ner helhetsbetyget.
Slutsatsen blev ändå att detta, i högsta grad, är en mycket läsvärd bok som rekommenderas varmt!
 
Gruppens sammanfattade betyg (snittbetyg): 3,75/5
 
Nästa gång träffas vi i januari, och vilken bok som väljs då återstår att se.
 
/Carro
 

Bokbloggsjerka 29 november - 2 december

Kategori: Bokbloggsjerka

 
Nu är Bokbloggsjerkan  hos Annika igång igen, till vår stora glädje! Frågan för denna helg lyder: Vilken karaktär och/eller författare skulle du vilja slå på käften alternativt ge en kram?
 
Att slå någon på käften låter väl hårt... men om jag måste så får det nog bli karaktären Sebastian Bergman i Hjorth & Rosenfeldts böcker. Han är en mästare på att förstöra för både andra och sig själv. Han skulle nog behöva ett litet "uppvaknande"...
 
I filmatiseringen av böckerna spelas Sebastian Bergman av Rolf Lassgård, som ju är superskicklig!
 
Det finns många som förtjänar en kram, både författare och karaktärer. Men dagens kram delar jag nog ändå ut till favoritförfattaren Janet Evanovich som jag tycker sprider sådan glädje med sina fantastiska böcker!
 
Jag går ständigt runt och längtar efter att få kasta mig över en ny Evanovichbok...
 
/Carro
 

Tack mamma... igen!

Kategori: Nytt i bokhyllan

Min mamma har tydligen grävt djupare i bokhyllan och hittat ännu en bok hon vill bli av med och som hon gett till mig. Denna gång var det "Solstorm" av Åsa Larsson som jag fick överta. Passar ju helt perfekt, för jag har länge haft Larssons serie om Rebecka Martinsson på läslistan!
 

Tack mamma!
 
/Carro
 

"Flickan under jorden"

Kategori: Bokrecensioner

Titel: "Flickan under jorden"
Originalets titel: "The Crossing Places"
Författare: Elly Griffiths
Format: Inbunden
Antal sidor: 249
Förlag: Minotaur
Copyrightår: 2009
Serie: Ruth Galloway #1
 
Baksidetext:
En man som är ute och går med sin hund i den otillgängliga trakten utanför King's Lynn i Norfolk får en chock när hunden plötsligt kommer springande med ett ben i munnen. Ett människoben. Kriminalkommissarie Harry Nelson misstänker att det är kvarlevorna av Lucy Downey, en flicka som kidnappades för tio år sedan, och kallar in arkeologen och benexperten Ruth Galloway.
Ruth Galloway närmar sig fyrtio och har försonats med tanken på att hon kommer att vara singel resten av livet. Hon bor ensam med katterna och radion som enda sällskap och föreläser på universitetet. Mot sin vilja finner hon sig indragen i mysteriet med kroppen som begravdes i den sanka marken i hennes hemtrakter. När ännu en flicka försvinner blir läget alltmer desperat. Nelson och Ruth närmar sig varandra i jakten på sanningen om flickornas öde samtidigt som Ruth börjar få hotfulla meddelanden. Det visar sig att hon själv svävar i livsfara för att hon hjälper polisen.
 
 
Omdöme:
Jag har hittills hört enbart lovord om Griffiths serie om arkeologen Ruth Galloway, men efter att nu ha läst denna första bok i serien kan jag konstatera att jag inte helt instämmer i hyllningarna. Visst, det här är en helt okej deckare med en helt okej intrig, men det är absolut inget revolutionerande eller omvälvande, utan faktiskt högst mediokert. Karaktärerna tycker jag däremot att Griffiths kan vara stolt över. De känns både levande och äkta och det är de som räddar boken när det emellanåt blir lite segt och trögt. Slutet lovar också gott. Dels utgör slutet den bästa delen i hela boken, och dels finns där en cliffhanger som gör att jag nog inte kan låta bli att läsa "Janusstenen", seriens andra bok, trots att jag inte blev helt övertygad av "Flickan under jorden".
 
Betyg: 3/5
 
/Caroline
 

Omslagsonsdag #20

Kategori: Omslagsonsdag

Bokpotaten har en onsdagsutmaning som kallas Omslagsonsdag. Denna vecka gäller det att visa upp bokomslag som passar på temat fika. Jag brukar ju hålla mig till böckerna i min egen bokhylla, men denna gång hittade jag inga lämpliga omslag alls. Därför har jag tagit tre böcker som gärna får flytta in i min bokhylla, för jag är väldigt sugen på att läsa dem:
 
 
 
 
Vilka omslag har ni hittat?
/Carro
 

Min favorit

Kategori: Framtida bokutgivning

En av mina favoritförfattare är, som kanske bekant vid det här laget, Denise Rudberg. I april släpper hon en kokbok med festmat, "Mingel och festmat med Denise". Förvisso tycker jag om Rudbergs böcker, men kokböcker brukar inte vara något för mig...
 
 
/Carro
 

En serie som lockar

Kategori: Framtida bokutgivning

Alexander McCall Smiths böcker i serien om Damernas Detektivbyrå har länge lockat mig. Det har dock ännu inte blivit av att jag läst någon av dem.
Nu är det i alla fall så att den fjortonde boken i serien kommer på svenska i början av nästa år, vilket gjort mig ännu mer nyfiken på de övriga böckerna.
 
 
Frågan är om man skulle försöka prioritera upp denna serie, eller åtminstone första boken, på läslistan... Någon som har läst dessa böcker och kan tycka till?
 
/Carro
 

Ikväll blir det bokcirkelträff

Kategori: Bokcirkel

Ikväll är det dags att träffa bokcirkelgänget igen, vilket jag förstås ser fram emot! Denna gång är det B som fått välja bok och hennes val föll på Håkan Nessers "Levande och döda i Winsford". Tacka vet jag vår lilla bokklubb! Jag hade, av någon outgrundlig anledning, aldrig fått för mig att läsa den här boken annars, men oj vad jag gillade den!
 
 
Det ska, som vanligt, bli jätteintressant att höra vad de andra har för uppfattningar om denna bok! Dessutom är ju "Levande och döda i Winsford" nominerad till Årets bästa svenska kriminalroman  av Svenska Deckarakademin. Vilken bok som koras till vinnare får vi veta senare idag.
 
/Carro
 

"Levande och döda i Winsford"

Kategori: Bokrecensioner

Titel: "Levande och döda i Winsford"
Författare: Håkan Nesser
Format: Inbunden
Antal sidor: 423
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Copyrightår: 2013
 
Baksidetext:
En kväll i november anländer en kvinna till byn Winsford på Exmoor i sydvästra England. Med sin hund bosätter hon sig i ett ensligt beläget hus uppe på heden. Hon använder inte sitt riktiga nman och hennes avsikter med vistelsen är oklara. Hon vandrar bland törnen, dimmor och vildhästar. Hon har bestämt sig för att överleva sin hund.
Hon har ett förflutet och en historia. Vad har hänt med hennes man? Vem var han egentligen? Och är det någon som letar efter henne?
 
 
Omdöme:
Det första jag fastnar för med den här boken är berättartekniken. Nesser framför sin historia på ett mycket skickligt vis och levererar en pusselbit i taget. Jag älskar hur han lyckas bygga upp både stämningen och spänningen! För spännande är det verkligen, och hela boken genomsyras dessutom av en härlig äkthet. Jag kan dock tycka att det emellanåt, framförallt när det kommer till Martins material från Samos, känns lite långrandigt, på gränsen till segt. Men på det stora hela väger det fantastiska språket, mystiken, äktheten, de intressanta karaktärerna och den spännande storyn över.
Detta är den första Håkan Nesserbok jag läser. Men absolut inte den sista!
 
Mitt betyg: 4/5
 
/Caroline
 

Omslagsonsdag #19

Kategori: Omslagsonsdag

Bokpotaten har en onsdagsutmaning som kallas Omslagsonsdag. Denna vecka gäller det att visa upp bokomslag som passar på temat rosa. Man får välja precis vilka böcker man vill, men själv håller jag mig till dem jag har i bokhyllan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta blev ett urval av de rosa omslagen jag hittade i hyllan. Om man, som jag, gillar chick lit, finns det många fina rosa böcker att välja på ;)
 
/Carro
 

Top Ten Tuesday: 19 november

Kategori: Top ten tuesday

 
Hos The Broke and the Bookish skall vi denna tisdag, i veckans Top Ten Tuesday, rekommendera tio böcker till en viss person (som man alltså får välja själv). Jag väljer att tipsa om tio deckarförfattare till deckarfantasten. Dessa får ni helt enkelt inte missa om ni gillar deckare:
 
1. Jussi Adler-Olsen
 
2. Ann Rosman
 
3. Kristina Ohlsson
 
4. Dennis Lehane
 
5. Camilla Läckberg
 
6. Carin Gerhardsen
 
7. Cilla & Rolf Börjlind
 
8. Mari Jungstedt
 
9. Johan Theorin
 
10. Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt
 
/Caroline
 

Det är nog inte bara jag som längtar...

Kategori: Allmänt

... till bokrean!?
Snart kan vi nästan börja räkna ner ;)
 
 
/Carro
 

En smakebit på søndag: "Levande och döda i Winsford"

Kategori: En smakebit på søndag

 
Jaha, då var det söndag och hög tid att delta i söndagsutmaningen En smakebit på søndag  hos Flukten fra virkelighetenDet hela går ut på att man delar mig sig av ett litet smakprov från boken man för tillfället läser, och får samtidigt tips om bra böcker att läsa och bokbloggar att följa.
Idag kommer min smakebit från Håkan Nessers "Levande och döda i Winsford", sid. 83:
 
Jag skulle låta det gå åtminstone en vecka innan jag på nytt satte min fot på The Royal Oak och jag skulle under morgondagen se till att öppna datorerna, både min och Martins. Sexton dagar hade gått sedan vi lämnade Stockholm, det kunde vara hög tid.
Sätta mig på ett internetcafé i Minehead, Mark Britton hade sagt att det fanns ett par stycken, och gå igenom inkorgarna på mejlen. Kanske också besvara ett eller annat pockande meddelande. På intet vis vore det särskilt lyckat om man började efterlysa oss. 
På intet vis.
 
 
/Caroline
 

"Paradisoffer"

Kategori: Bokrecensioner

Titel: "Paradisoffer"
Författare: Kristina Ohlsson
Format: Pocket
Antal sidor: 403
Förlag: Pocketförlaget
Copyrightår: 2012
Serie: Fredrika Bergman #4
 
Baksidetext:
En fullsatt Boeing 747 lyfter från Stockholm och flyger mot New York. Kort efter start hittas ett hotbrev ombord. Krav riktas mot både den svenska och den amerikanska regeringen, om de inte infrias kommer planet att sprängas. Kaparna vill riva upp beslutet att utvisa en man som av Säpo ses som en säkerhetsrisk. Regeringen ställs inför valet att rädda livet på de fyrahundra passagerare som hålls gisslan på tiotuen meters höjd eller att fullfölja utvisningen.
Kriminalkommissarie Alex Recht utreder kapningen tillsammans med den färgstarka Eden Lundell på Säpos kontraterrorenhet. Fredrika Bergman, som jobbar temporärt på justitiedepartementet, är inblandad i utvisningsärendet och blir kontaktperson mellan regering och polis. De förstår snart att planen bakom kapningen är långt mer ondskefull än de någonsin kunnat föreställa sig. Timmarna går och Fredrika och Alex inser med växande fasa att de snart förlorat varje möjlighet att rädda planet och dess passagerare. Kampen mot klockan blir också en kamp mot de amerikanska myndigheternas skräck för nya terrorattentat.
Och snart är bränslet i planet slut...
 
 
Omdöme:
Här har vi en mycket, mycket välskriven deckare som faktiskt skiljer sig radikalt från de andra böckerna i serien, och från andra deckare överhuvudtaget. Handlingen i "Paradisoffer" utspelar sig nämligen under ett enda dygn, och själva storyn är både actionfylld och väldigt spännade - emellanåt tillochmed dramatisk. Ohlsson ska ha en eloge för det höga tempo som hon lyckas hålla genom hela berättelsen. Inte för en endaste sekund känns boken det minsta seg eller trist.
Sedan har vi karaktärerna. De är noggrant utmejslade och dialogerna dem emellan mycket trovärdiga. Framförallt imponeras jag av de parallella historier som sakta - och mycket skickligt - vävs ihop och får mig att vilja sluka hela boken på en enda dag. Det är nog så att detta är den bästa boken i Fredrika Bergman-serien. Hittills.
 
Mitt betyg: 4/5
 
"Paradisoffer" utgör min oktoberbok i Tre på tre-utmaningen.
/Carro
 

Mera rån

Kategori: Framtida bokutgivning

För ett drygt år sedan kom Catharina Ingelman-Sundberg ut med "Kaffe med rån", en bok om ett gäng riktigt tuffa pensionärer. Jag trodde verkligen att den skulle falla mig i smaken, men det gjorde den tyvärr inte. Inte alls.
 
 
I mars kommer hur som helst uppföljaren, "Låna är silver, råna är guld". Den kommer jag inte att läsa, men det finns säkert väldigt många andra som ser fram emot att få kasta sig över den. Och jag måste säga att jag gillar både titeln och omslaget!
 
 
Vad tror ni om denna?
 
/Carro
 

Stressigt värre

Kategori: Allmänt

Idag har jag, för första gången på länge, en helt ledig dag. Och ingenting inplanerat. Det känns underbart! Jag ska försöka läsa så mycket jag hinner. Dels behöver jag läsa "Paradisoffer", som utgör min novemberbok i Tre på tre-utmaningen, och dels behöver jag hinna läsa månadens bokcirkelbok, "Levande och döda i Winsford". Nu inbillar jag mig inte att jag kommer hinna läsa båda dessa böcker idag, men det vore ju bra om jag kom en bra bit på väg.
Ibland undrar jag vad jag håller på med? Ska inte läsning vara en avkopplande njutning? Emellanåt känns det ju enbart stressande!
 
 
Jag skulle gärna vilja ta en skogspromenad idag också, och även hälsa på hos mamma och pappa. Däremellan får det bli läsning...
 
/Carro
 

Omslagsonsdag #18

Kategori: Omslagsonsdag

Bokpotaten har en onsdagsutmaning som kallas Omslagsonsdag. Denna vecka gäller det att visa upp bokomslag som passar på temat lila. Man får välja precis vilka böcker man vill, men själv håller jag mig till dem jag har i bokhyllan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det fanns gott om lila böcker i min bokhylla. Det fanns tillochmed fler än dessa, men jag hittade dem inte på nätet, och jag orkade inte ställa mig och fota böckerna, så det får vara. Det blev ju en lila samling ändå.
Vilka lila omslag har ni hittat?
 
/Carro
 

"Den farliga leken"

Kategori: Bokrecensioner

Titel: "Den farliga leken"
Författare: Mari Jungstedt
Format: Pocket
Antal sidor: 375
Förlag: Bonnier Pocket
Copyrightår: 2010
Serie: Knutas #8
 
Baksidetext:
När gotländska Jenny upptäcks av en modellagentur i Stockholm förändras hennes tillvaro i ett slag. Snabbt blir hon en av de hetaste stjärnorna och slungas in i en värld på catwalken med kändisfester och glamour.
För den några år yngre Agnes har det inte gått lika bra. Hon befinner sig längre bort från sina drömmar än någonsin tidigare. När den kände fotografen Markus Sandberg råkar ut för ett mordförsök under en modefotografering på den karga, ensliga halvön Furillen på nordöstra Gotland börjar de två unga kvinnornas öden flätas samman. Någon håller ögonen på dem. Någon som vill skipa en egen rättvisa.
 
 
Mitt omdöme:
Den åttonde boken om kommissarie Anders Knutas bjuder inte läsaren på några större överraskningar. Själva intrigen är väl skaplig men jag köper den inte helt och hållet och det gick dessutom för lätt att identifiera mördaren tidigt i boken. Jag skulle även önska att mer fokus låg på Knutas, Jacobssons och Bergs privatliv, för nu hamnar de alla liksom i skymundan. Men visst, helhetsintrycket är helt okej och det här är absolut ingen dålig bok. Språkmässigt finns heller inget att klaga på. Jag tycker också att Jungstedt ska ha pluspoäng för att hon med den här boken skriver ett viktigt inlägg i debatten om samhällets/modevärldens kvinnoideal.
Hoppas bara att de kommande böckerna i serien bjuder på fler överraskningar och att de "sticker ut" lite mer.
 
Betyg: 3/5
 
/Carro
 

Tack mamma

Kategori: Nytt i bokhyllan

Igår när jag och sambon var hemma hos mamma och pappa på fars dag-fika, hade mamma hittat en bok i sin bokhylla som hon trodde att jag ville ha. Och så rätt hon hade :)
 
 
Tack mamma!
 
/Carro
 

Det ser mörkt ut

Kategori: Allmänt

Som jag skrev häromdagen har jag jobbat väldigt mycket den här veckan. Och mina få lediga timmar har gått åt till ett flertal helkroppsskrubbningar per dag - allt för att undvika den vidriga vinterkräksjukan. Än så länge har jag klarat mig, men vi får väl se hur länge lyckan varar...
Hur som helst så ser det extremt mörkt ut på läsfronten den här månaden. Det har gått tio hela dagar av november, och jag har läst en halv bok! Det känns som ett bottenrekord, och inte vekar det finnas tid framöver att hämta upp detta heller. Det är självklart inte hela världen, men det känns ändå trist.
 
Hoppas det går bättre med höstläsningen för er andra!
/Carro
 
 

Jag längtar redan

Kategori: Framtida bokutgivning

Efter att ha läst en enda bok av Jojo Moyes har jag redan satt upp henne på listan över mina favoritförfattare. Hennes underbara "Livet efter dig" tog mig verkligen med storm! Till våren kommer Moyes ut med ännu en bok på svenska, "Sista brevet från din älskade". Den ser jag förstås fram emot att läsa!
 
 
/Carro
 

Bokbloggsjerka 8-11 november

Kategori: Bokbloggsjerka

 
Dags för Annikas Bokbloggsjerka. Denna gång undrar hon: Vad önskar du dig mest av allt just nu som är relaterat till böckernas värld?
 
Liksom alla andra, antar jag, önskar jag mig mer tid för läsning. Det finns ju så många böcker man vill läsa! Men om man ändå får önska fritt så önskar jag dessutom att det kom ut en Stephanie Plum-bok i månaden (det känns lite lagom, haha) och att både Denise Rudberg och Camilla Läckberg kom ut med nya böcker lite oftare (eller okej då, mycket  oftare!). Det borde väl inte vara för mycket begärt!? ;)
 
/Carro
 

I väntan på kräksjuka...

Kategori: Allmänt

Min arbetsplats har förvandlats till ett enda stort vinterkräksjuke-inferno. På riktigt. Blir jag inte magsjuk nu så lär jag väl aldrig bli det...
Vi som fortfarande är på benen får jobba nonstop nu. Detta innebär att det inte blir en endaste liten sida läst. Och några intressanta blogginlägg lär det inte bli idag.
Men jag kommer snart tillbaka - förhoppningsvis utan kräksjuka ;)
 
/Carro
 
 
 
 

Omslagsonsdag #17

Kategori: Omslagsonsdag

Bokpotaten har en onsdagsutmaning som kallas Omslagsonsdag. Denna vecka gäller det att visa upp bokomslag som passar på temat blommor. Man får välja precis vilka böcker man vill, men själv håller jag mig till dem jag har i bokhyllan.
 
 
 
 
 
 
Jag hittade förvånansvärt få omslag med blommor, får jag säga. Men som vanligt kommer det väl visa sig att jag tittat för dåligt... Det brukar dyka upp en hel del omslag i Omslagsonsdag  som jag missat :)
 
/Carro
 

Mer feelgood?

Kategori: Framtida bokutgivning

Jag har förvisso inte läst Lucy Dillons böcker ("Ensamma hjärtan och hemlösa hundar" osv), men jag har första boken här hemma och jag är ganska säker på att jag kommer att gilla den. Nyligen såg jag att Lucy Dillon kommer ge ut en ny bok i Sverige i början på nästa år. Den ska heta "Tango för vilsna själar", och att döma av framsidan kan vi nog vänta oss mer feelgood, eller vad tror ni?
 
 
Det kanske är på tiden att jag tar itu med "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar" snart...
 
/Carro
 

Top Ten Tuesday: 5 november

Kategori: Top ten tuesday

 
Det är tisdag och det har alltså blivit dags för tisdagsutmaningen Top Ten Tuesday hos The Broke and the Bookish. Denna gång handlar det om uppföljare som vi inte kan vänta på. För min del är det faktiskt inte så många, men åtminstone några. Här kommer de:
 
1. "The last boyfriend" av Nora Roberts
Den här boken finns visserligen redan, men jag skulle nog helst vilja läsa den på svenska. Och när den svenska översättningen kommer kan man verkligen undra. Detta är hursomhelst andra delen i Boonsboro-trilogin, och eftersom jag älskade första boken så kan jag förstås knappt vänta på nästa del...
 
2. "Takedown Twenty" av Janet Evanovich
Den tjugonde boken i min favoritserie om Stephanie Plum är snart här. Jag visserligen två böcker kvar i serien att läsa innan dess, men det är ett medvetet val. Jag vill ju inte stå utan en oläst Plum-bok att sätta tänderna i!
 
3. "Lejontämjaren" av Camilla Läckberg
Nästa bok i serien om Erica Falk och hennes Patrik Hedström kommer någon gång under 2014. Me like!!
 
Framförallt är det dessa tre böcker jag längtar efter. Men sedan skulle jag ju verkligen inte ha något emot att följande författare kom ut med nya böcker/uppföljare:
 
4. Denise Rudberg (Marianne Jidhoff-serien)
 
5. Carin Gerhardsen (Conny Sjöberg-serien)
 
6. Katerina Janouch (Cecilia Lund-serien)
 
7. Kristina Ohlsson (Fredrika Bergman-serien)
 
8. Ann Rosman (Karin Adler-serien)
 
9. Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt (Sebastian Bergman-serien)
 
10. Dan Buthler & Dagh Öhrlund (Christopher Silfverbielke-serien)
 
Vilka uppföljare längtar ni efter?
/Carro
 

Tävlingsvinst

Kategori: Nytt i bokhyllan

Häromdagen dök det till min glädje upp ett paket i brevlådan. Det visade sig innehålla vinsten från tävlingen som Mia anordnade när hennes blogg firade femårsjubileum.
 
 
"Året med Ernst" är en fin bok som innehåller mestadels recept, men även en del Ernst-citat och Ernst-tankar, och dessutom mycket inspiration.
 
Tack Mia!
 
/Carro
 

Mitt i natten... nu igen

Kategori: Allmänt

Jaha, då sitter jag visst här igen och nattugglar (jag försöker ställa om mig inför en veckas nattjobb)... Helst skulle jag vilja läsa bok, men jag vågar faktiskt inte. Just nu läser jag ju nämligen "Den farliga leken" av Mari Jungstedt, och jag är ju (som framkommit tidigare) alldeles för mörkrädd och lättskrämd för att sätta mig mitt i natten och läsa en deckare. Fästmannen (som har lite mer "normala" arbetstider) ligger och sover, så det är knäpptyst i hela huset. Nej, bokläsning går bort. Jag tror det får bli lite tv-tittande på låg volym...
 
 
Undrar om det går några barnprogram så här dags? Det är nog vad jag mäktar med just nu...
God natt!
 

En smakebit på søndag: "Den farliga leken"

Kategori: En smakebit på søndag

 
Hos Flukten fra virkeligheten finns söndagsutmaningen En smakebit på søndag. Det hela går ut på att man delar mig sig av ett litet smakprov från boken man för tillfället läser, och får samtidigt tips om bra böcker att läsa och bokbloggar att följa.
Idag kommer min smakebit från "Den farliga leken" av Mari Jungstedt, sid. 56-57:
 
Nere vid vattnet fanns en lanterna som gav ett rött sken ut mot havet för att ledsaga båtar in i hamnen. I ljuset såg han hur en man lade till vid bryggan och klev ur en mindre plastbåt, inte stort mer än en eka. Förvånat iakttog han hur främlingen istället för att göra fast puttade ut båten i sjön igen. Han var klädd i mörka kläder, tycktes ha bråttom, småsprang över spången och fortsatte bort mot vägen. Olof Hellström blev villrådig, visste inte vad han skulle göra. Om han skulle ropa eller inte. Han bestämde sig för att låta bli. Plötsligt stannade mannen upp och vände sig om. Som paralyserad stod Olof blick stilla och bara väntade. Nu ångrade han att han inte tagit hunden med sig.
 
 
/Caroline
 

Läsplanering november

Kategori: Läsplanering

Jag har tidigare alltid valt att läsa den bok jag varit sugen på just för stunden. Men nu börjar jag vänja mig vid tanken att planera lite i förväg.
 
Läsplanering november:

"Den farliga leken" av Mari Jungstedt är en bok som jag längtat länge efter att läsa (ungefär sedan i våras då jag läste ut "Den dubbla tystnaden").
 
 
"Flickan under jorden" av Elly Griffiths som jag äääntligen kommit mig för att låna på biblioteket.
 
 
"Paradisoffer" av Kristina Ohlsson utgör min novemberbok i Tre på tre-utmaningen.
 
 
"Levande och döda i Winsford" av Håkan Nesser är vald till bokcirkelbok denna månad. Frågan är bara hur jag ska få tag på den, för jag vill inte gärna köpa den, och det är lååång kö på boken på bibblan...
 
 
Ja, det ser ju ut att bli en ren och skär deckarmånad!
/Carro
 

Månadsrapport: oktober 2013

Kategori: Månadsrapport

Oktober blev en medioker läsmånad med fem lästa böcker. Det blev dock månaden då jag nådde upp till 52-boksgränsen - ett mål som jag hade hoppats nå först i slutet på december, så det känns både roligt och skönt.
 
Lästa böcker i oktober:

49. "Hjärta av jazz" av Sara Lövestam. Betyg: 3/5
50. "Larma, släcka, rädda i Rosengädda" av Emma Hamberg. Betyg: 3/5
51. "Paganinikontraktet" av Lars Kepler. Betyg: 2/5
52. "För dig blottad" av Sylvia Day. Betyg: 4/5
53. "Smokin' Seventeeen" av Janet Evanovich. Betyg: 4/5
 
Även om bokkvaliteten var högst medelmåttig i början av månaden, jämnade det ju åtminstone ut sig lite på slutet. Månadens bästa bok är utan tvekan "Smokin' Seventeen" och det känns tillochmed mer tomt än vanligt nu när man vet att man får klara sig utan "vännerna" i Trenton ett tag framöver...
 
Jaha, då tar vi itu med novemberböckerna, då! :)
 
/Carro