Bland Böcker

Här handlar allt om böcker, bokrecensioner och andra bokrelaterade ämnen!

Bokrean 2014

Kategori: Allmänt

 
Igår morse, på väg hem från nattjobb, stannade jag på Akademibokhandeln för att fynda på bokrean. Trodde jag. Men jag kom därifrån utan en enda bok! Jag började till slut undra om jag hade missat någon vrå, för jag tyckte utbudet var väldigt klent. Men efter att ha gått runt, runt och runt insåg jag att det helt enkelt inte fanns mer än så. Besvikelse!
 
Jag har hur som helst beställt några böcker från Bokus (men bara en reabok), som jag tänkte hämta ut imorgon...
 
Hur har det gått för er? Hoppas ni hittade fler fynd än jag.
 
/Carro
 

Några ord från mig

Kategori: Framtida bokutgivning

Jodå, det känns som att jag fattat alldeles rätt beslut angående det här med min lilla bloggpaus (även om jag inte kan hålla mig utan skriver något inlägg lite då och då när andan faller på).
Men jag läser förstås era fina bloggar och jag läser förstås fortfarande böcker. 
 
Nu glädjs jag dessutom över att Ann Rosman kommer ut med en ny bok i maj, "Havskatten".
 
 
/Carro
 

5 frågor om böckerna i din bokhylla

Kategori: Enkäter och listor

Så sent som igår skrev jag ju här på bloggen att jag kommer göra ett blogguppehåll. Och det är egentligen inte blogglusten som fattas mig, utan snarare tiden och energin (jag ska försöka förklara såsmåningom). Men nu har jag blivit utmanad av Lotten, och det verkade så roligt att jag inte kan låta bli att ta mig an utmaningen på en gång:
 
1. En bok du inte läst ännu men verkligen ser fram emot.

Det ska bli ett nöje att få läsa den senaste boken av Sophie Kinsella, "Bröllopsnatten".
 
 
2. Den bästa boken du har hemma.

Oj... Då får nog svaret bli "Explosivt byte" av Janet Evanovich. Vilken underbar bok!!
 
 
3. En bok du önskar hade varit bättre och som kanske var lite onödig att köpa.
 
Jag hade höga förväntningar på Alexander Söderbergs "Den andalusiske vännen", men den gick överhuvudtaget inte hem hos mig, utan det blev bottenbetyg...
 
 
4. Någon bok du var jättepepp på när du köpte den men som sedan bara blivit stående.
 
På förra årets bokrea köpte jag Lucy Dillons "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar", och den har fortfarande inte blivit läst. Jag ska dock ta tag i den så fort jag läst ut den boken jag hålls med nu. 
 
 
5. En bok du köpt mest för att den hade vackert omslag. 
 
Jag fastnade för omslaget till "Beautiful creatures" och köpte den direkt. Det var inte riktigt min typ av bok, men jag tycker fortfarande att omslaget är riktigt snyggt =)
 
Jag tackar Lotten för att hon utmanat mig (det är ju så roligt med utmaningar!), och vidare utmanar jag följande personer (om de har tid/ork/lust osv):
 
 
/Carro
 
 

Ett uppehåll...

Kategori: Allmänt

Som ni kanske har märkt på sistone har jag inte varit den mest aktiva bokbloggaren direkt... Sanningen är den att det för tillfället finns en hel hög med andra saker som jag både vill och måste lägga min tid och energi på, och just nu är den här bloggen bara ett "skoskav" i mitt samvete - något som ligger där och gnager men som jag ärligt talat inte riktigt har tid med just nu.
 
Efter lite funderande har jag bestämt mig för att göra ett uppehåll med bloggen på obestämd tid. Vi får väl se om jag är tillbaka imorgon eller om det dröjer lite längre än så. Jag kommer hur som helst fortsätta läsa och kommentera era fina bokbloggar!
 
Stor kram på er alla!
/Caroline
 
 
 
 
 

Bokbloggsjerka 7-10 februari

Kategori: Bokbloggsjerka

 
Det har blivit dags för en ny Bokbloggsjerka, och som vanligt hittar vi den hos Annika. Denna gång undrar hon:
Hur håller du reda på alla böcker som du har läst? Förlitar du dig helt på din blogg eller har du en backup plan att dela med dig av?
 
Bloggen skulle jag inte helt och hållet kunna förlita mig på, eftersom den startades för ett drygt år sedan. Här har jag "bara" recenserat de böcker som jag läst från 2013 och framåt.
Däremot har jag sedan jag gick i mellanstadiet fört läsdagbok över alla böcker jag läst. Jag har i många herrans år antecknat bokens titel och författarens namn, samt en liten recension och ett omdöme om boken. På så vis kan jag hålla ordning på böckerna jag läst sedan mitten av 90-talet.
 
Men sedan finns ju Goodreads, som jag fortfarande inte är riktigt kompis med, men jag försöker åtminstone bli. Jag ska ge det en ärlig chans!
 
Nu ska jag läsa era svar och se hur ni håller ordning på era lästa böcker. Jag gissar att just Goodreads kommer vara ett frekvent svar...
 
/Carro
 

Sjätte bokcirkelträffen

Kategori: Bokcirkel

Förra helgen var det återigen dags för bokcirkelträff. Vi fick så god mat och hade en jättetrevlig kväll, men tyvärr var det väldigt få personer som hade läst månadens bok... Boken vi skulle läsa var "Du går inte ensam" av Mari Jungstedt. Jag hade inte läst boken av den anledningen att detta ju är del nummer 11 i serien om Kommissarie Knutas, och jag har fortfarande inte läst nr 9 och 10. Men jag kommer att läsa denna bok senare, när nian och tian är avklarade.
 
 
Nåväl, de som faktiskt hade läst boken var dock inte särskilt imponerade. Omdömena blev "godkänd" men inte mer.
 
Gruppens sammanfattade betyg (snittbetyg): 2/5
 
Nästa bokcirkelträff kommer att äga rum i mars, men jag tror tyvärr att jag jobbar den kvällen...
 
/Caroline
 
 

"Den osynlige mannen från Salem"

Kategori: Bokrecensioner

Titel: "Den osynlige mannen från Salem"
Författare: Christoffer Carlsson
Format: Pocket
Antal sidor: 345
Förlag: Pocketförlaget
Copyrightår: 2013
 
Baksidetext:
Det är slutet på sommaren och en ung kvinna hittas skjuten till döds i ett härbärge för Stockholms hemlösa. Tre våningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lägenhet av blåljusen. Jakten på en gärningsman börjar, ett sökande där varje steg framåt endast leder längre in i en labyrint, skapad av någon som inte går att fånga.
 
Nästan tjugo år tidigare, under sin uppväxt i förorten Salem, möter den unge Leo två personer som för alltid kommer att stanna hos honom. John och Leo blir vänner, Leo och Julia blir något mer. Och i skuggorna skymtar också någonting annat. En person som kommer att förändra allt.
 
 
Omdöme:
Att döma av baksidetexten borde den här boken vara som klippt och skuren för mig. Den innehåller alla ingredienser jag gillar, men tyvärr lyckas jag ändå inte gilla boken - hur mycket jag än försöker. Det är inget fel på Carlssons sätt att skriva, på hans karaktärer eller på själva storyn, men jag fastnar överhuvudtaget inte för något alls i den här berättelsen, utan måste tvinga mig själv att läsa vidare. Jag lär inte ens minnas den här boken imorgon... Nej, det här var - tråkigt nog - ingenting för mig.
 
Betyg: 1/5
 
Stort tack till Pocketförlaget för recensionsexemplaret!
 
/Caroline
 

Spänningsutmaningen: februari

Kategori: Spänningsutmaningen

En ny månad är här, och därför har det blivit dags att välja ut en ny bok till Mias Spänningsutmaning. I februari kommer jag att läsa en bok som jag hört mycket gott om, nämligen "Kommer aldrig mer igen" av Hans Koppel.
 
 
Vad ska ni läsa?
 
/Carro
 

Läsplanering februari

Kategori: Läsplanering

Det funkar förvånansvärt bra för mig att planera min läsning lite i förväg (bättre än jag trodde i alla fall, jag har ju alltid varit en "impuls-läsare").
Eftersom januari blev en ganska dålig läsmånad, passar jag mig för att planera in för många böcker i februari. Om det blir fler än de planerade, får jag väl se dem som en ren bonus.
 
Läsplanering februari:

"Den osynlige mannen från Salem" av Christoffer Carlsson är ett recensionsexemplar som jag i skrivande stund faktiskt redan läst ut. Recensionen kommer senare idag.
 
 
"I natt är du död" av Viveca Sten impulslånade jag på biblioteket häromdagen. Den lär komma väl till pass, för just nu har jag Sandhamnsabstinens som heter duga!
 
 
"Kommer aldrig mer igen" av Hans Koppel utgör min februaribok i Spänningsutmaningen  hos Mia.
 
 
"För dig nära" av Sylvia Day har jag lånat av en jobbarkompis, och jag vill gärna att hon ska få tillbaka den snart, så det är väl lika bra att börja läsa...
 
 
Den uppmärksamme läsaren noterar förstås att majoriteten av dessa böcker kan sorteras under deckare/thriller/spänning. Det är lite ovanligt för min del, för jag brukar läsa deckarna med lite mellanrum, för att inte blanda ihop dem. Vi får väl se vad jag tycker om detta upplägg...
 
/Carro
 

Månadsrapport: januari 2014

Kategori: Månadsrapport

Det har blivit dags att summera januari månads läsning. Inte för att den var så mycket att hänga i granen, varken vad det gäller antal eller kvalitet...
 
Lästa böcker i januari:
 
1. "Sjöjungfrun" av Camilla Läckberg. Betyg: 4/5
2. "Himmelsdalen" av Marie Hermanson. Betyg: 2/5
3. "Den andalusiske vännen" av Alexander Söderberg. Betyg: 1/5
4. "Solviken" av Annika Estassy. Betyg: 4/5
 
Bland mina januariböcker hittar man alltså ett riktigt bottennapp, en "helt okej" bok och två bra böcker. Lite sisådär om man ser det på det stora hela. Sedan är jag inte riktigt nöjd med antalet lästa böcker, men fokus har legat på annat än läsning denna månaden.
Jag får helt enkelt hoppas på att februari bjuder på bättre - och mer - läsning!
 
Uppdatering utmaningar:
 
Spänningsutmaningen: "Den andalusiske vännen"
Boktolvan: Marie Hermanson, Alexander Söderberg och Annika Estassy
Hyllvärmarutmaningen:  -
 
/Caroline
 

Top Ten Tuesday: 4 februari

Kategori: Top ten tuesday

 
Hos The Broke and the Bookish har det blivit dags för veckans Top Ten Tuesday. Denna gång skall vi lista tio böcker som får en att gråta, och jag tror bestämt att jag fällt ett par tårar (eller i vissa fall många tårar) när jag läst samtliga dessa böcker:
 
1. "Livet efter dig" av Jojo Moyes
 
2. "En dag" av David Nicholls
 
3. "Harry Potter och dödsrelikerna" av J K Rowling
 
4. "En man som heter Ove" av Fredrik Backman
 
5. "PS Jag älskar dig" av Cecelia Ahern
 
6. "Gömda" av Liza Marklund
 
7. "En komikers uppväxt" av Jonas Gardell
 
8. "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini
 
9. "Alla mina systrar" av Judith Lennox
 
10. "Är det någon där?" av Marian Keyes
 
/Carro
 

Tematrio - Vinterväder

Kategori: Tematrio

 
Denna måndag vill Lyran i sin Tematrio  att vi berättar om tre böcker som utspelar sig på vintern. För min del blir det tre läsvärda, svenska deckare:
 
1. "I grunden utan skuld" av Viveca Sten är tredje boken i Sandhamnsdeckarna. Riktigt bra!
 
2. "Nattfåk" av Johan Theorin. En av hans bästa böcker!
 
3. "I denna stilla natt" av Mari Jungstedt. Detta är andra boken i serien om Knutas, och en av de allra bästa.
 
/Carro
 

Jag lääääängtar!

Kategori: Framtida bokutgivning

I slutet av maj kan vi se fram emot den sjunde delen i Carin Gerhardsens Hammarbyserie. Denna sjunde bok får titeln "Tjockare än vatten", och eftersom Gerhardsen är en av mina absoluta favoritförfattare, längtar jag förstås mycket efter denna bok! =)
 
 
/Carro
 

Ett litet livstecken

Kategori: Allmänt

Av flera anledningar har det varit knäpptyst här på bloggen i helgen. Det beror främst på att jag jobbat natt hela helgen, och att jag varit trött och sovit nästan all den tid då jag inte befunnit mig på jobbet.
Men imorgon blir jag äntligen lite ledig (ja, med betoning på "lite"), och då ska jag ta mig tid för bloggen igen =)
 
Ha det fint tills dess!
/Carro