Bland Böcker

Här handlar allt om böcker, bokrecensioner och andra bokrelaterade ämnen!

"Paradisoffer"

Kategori: Bokrecensioner

Titel: "Paradisoffer"
Författare: Kristina Ohlsson
Format: Pocket
Antal sidor: 403
Förlag: Pocketförlaget
Copyrightår: 2012
Serie: Fredrika Bergman #4
 
Baksidetext:
En fullsatt Boeing 747 lyfter från Stockholm och flyger mot New York. Kort efter start hittas ett hotbrev ombord. Krav riktas mot både den svenska och den amerikanska regeringen, om de inte infrias kommer planet att sprängas. Kaparna vill riva upp beslutet att utvisa en man som av Säpo ses som en säkerhetsrisk. Regeringen ställs inför valet att rädda livet på de fyrahundra passagerare som hålls gisslan på tiotuen meters höjd eller att fullfölja utvisningen.
Kriminalkommissarie Alex Recht utreder kapningen tillsammans med den färgstarka Eden Lundell på Säpos kontraterrorenhet. Fredrika Bergman, som jobbar temporärt på justitiedepartementet, är inblandad i utvisningsärendet och blir kontaktperson mellan regering och polis. De förstår snart att planen bakom kapningen är långt mer ondskefull än de någonsin kunnat föreställa sig. Timmarna går och Fredrika och Alex inser med växande fasa att de snart förlorat varje möjlighet att rädda planet och dess passagerare. Kampen mot klockan blir också en kamp mot de amerikanska myndigheternas skräck för nya terrorattentat.
Och snart är bränslet i planet slut...
 
 
Omdöme:
Här har vi en mycket, mycket välskriven deckare som faktiskt skiljer sig radikalt från de andra böckerna i serien, och från andra deckare överhuvudtaget. Handlingen i "Paradisoffer" utspelar sig nämligen under ett enda dygn, och själva storyn är både actionfylld och väldigt spännade - emellanåt tillochmed dramatisk. Ohlsson ska ha en eloge för det höga tempo som hon lyckas hålla genom hela berättelsen. Inte för en endaste sekund känns boken det minsta seg eller trist.
Sedan har vi karaktärerna. De är noggrant utmejslade och dialogerna dem emellan mycket trovärdiga. Framförallt imponeras jag av de parallella historier som sakta - och mycket skickligt - vävs ihop och får mig att vilja sluka hela boken på en enda dag. Det är nog så att detta är den bästa boken i Fredrika Bergman-serien. Hittills.
 
Mitt betyg: 4/5
 
"Paradisoffer" utgör min oktoberbok i Tre på tre-utmaningen.
/Carro
 

Kommentarer

 • Monika säger:

  Får nog ta och läsa den här snart, jag har ju nästan glömt vad som hände i den förra.

  Svar: Ja det är inte lätt att komma ihåg alla serier och dess återkommande karaktärer...
  CAROLINE

  2013-11-16 | 09:33:31
  Bloggadress: http://bokslut.blogspot.se/
 • Nilmas Bokhylla säger:

  Jag gillar henne som författare men de två senaste böckerna har varit sådär i mitt tycke. Hoppas på bättre nästa gång :)

  Svar: Ok. Framöver ska jag ta itu med Davidsstjärnor, ska bli intressant att se hur den är.
  CAROLINE

  2013-11-16 | 11:26:26
  Bloggadress: http://nilmasbokhylla.wordpress.com
 • Skriva läsa leva säger:

  Den här lät ju jättespännande. Gillar att allt sker inom ett dygn. Får absolut läggas till läs-listan :)

  Svar: Ja det tycker jag :)
  CAROLINE

  2013-11-17 | 18:09:22
  Bloggadress: http://skrivalasaleva.wordpress.com

Kommentera inlägget här: