Bland Böcker

Här handlar allt om böcker, bokrecensioner och andra bokrelaterade ämnen!

Första bokcirkeln

Kategori: Bokcirkel

I lördags var det dags för vår allra första bokcirkel. Tyvärr var det flera deltagare som var sjuka, men vi blev åtminstone ett litet gäng.
 
Boken vi diskuterade var "Torka aldrig tårar utan handskar". Ni som läst min recension (här) vet att denna bok inte direkt gick hem hos mig. Tack och lov var jag inte ensam att tycka som jag gjorde, övriga bokcirkeldeltagare tyckte ungefär samma sak.
 
 
Vi var rörande överens om att det här är en gripande bok om ett viktigt ämne, och att den gjorde oss illa till mods. Och vi pratade länge om de olika karaktärerna.
Tyvärr tyckte vi alla att boken överlag var för hattig och för hoppig. Och den kändes alltför mycket som en lärobok i nutidshistoria.
 
Slutligen kom vi fram till att Jonas Gardell har skrivit flera andra böcker som vi tyckt betydligt bättre om. "En komikers uppväxt" och "Ett ufo gör entré" gick bättre hem oss.
 
Gruppens sammanfattade betyg (snittbetyg): 2,7/5
 
Om ett par veckor är det dags för ny bokcirkel. Nästa "bokcirkelvärdinna" har valt en bok av en helt annan genre. Det är kul att det blir varierande läsning :)
 
/Caroline
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: