Bland Böcker

Här handlar allt om böcker, bokrecensioner och andra bokrelaterade ämnen!

"Solviken"

Kategori: Bokrecensioner

Titel: "Solviken"
Författare: Annika Estassy
Format: Pocket
Antal sidor: 364
Förlag: Månpocket
Copyrightår: 2013
 
Baksidetext:
Mitt i reklamhögen på Marie Lindsjös hallmatta i Solna ligger ett vadderat kuvert och väntar. Samtidigt sitter Niklas och Gabriel över varsin fredagsöl och reflekterar över livet, såsom det blev.
Inte långt därifrån, i en ljus och fräsch lägenhet i Stockholms innerstad, försöker Ylva stå ut med att det blivit vår och att Niklas inte bor med henne och dottern längre.
När Marie öppnar det vadderade kuvertet upptäcker hon att ödet, eller om det är faster Greta, har pekat ut en riktning åt henne: Solviken, ett färgglatt renoveringsobjekt i Roslagens skärgård. Marie, som känner hur fyrtioårskrisen närmar sig med raska steg, vet att hon inte har någonting att förlora, och kastar sig ut i det okända. Det blir en omtumlande yttre och inre resa, inte bara för henne utan även för Niklas, Ylva och Gabriel som hon råkar på vägen och vars öden sammanflätas med hennes.
 
 
Omdöme:
Det här är Estassys debutroman, och den får nog lov att räknas som feel-good. Riktigt bra feel-good, dessutom. Med "Solviken" bjuder Estassy på ren och skär läsglädje, och man behöver inte för en enda sekund oroa sig för att hon inte ska kunna ro båten i land, för det gör hon med bravur.
Bokens tempo är relativt högt, och jag gillar att man får följa flera olika karaktärer, men att fokus ligger på Marie, som är en sympatisk karaktär som man direkt fattar tycke för.
Språket är lättsamt och boken lättläst. Den är helt enkelt som gjord för en lat sommardag i hängmattan.
Det enda jag skulle önska är ett mindre förutsägbart slut. Men kanske, kanske kan det komma en fortsättning? I så fall skulle jag sluka den direkt!
 
Betyg: 4/5
 
Stort tack till Månpocket för recensionsexemplaret!
 
/Caroline
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: