Bland Böcker

Här handlar allt om böcker, bokrecensioner och andra bokrelaterade ämnen!

Tredje bokcirkelträffen

Kategori: Bokcirkel

I lördags var det dags för tredje träffen med bokcirkelgänget. Vi var närapå fulltaliga (bara en som saknades) och hade en väldigt trevlig kväll/natt tillsammans.
 
Inför denna bokcirkel var det min tur att välja bok, och valet föll på "En man som heter Ove" av Fredrik Backman. Personligen älskade jag boken och var mycket nyfiken på att höra vad de andra tyckte om den.
 
 
Överlag var alla mycket positiva och glatt överraskade av denna bok, som visade sig vara en varm historia om en mycket godhjärtad man. Det som förvånade mig var att bokcirkeldeltagarna bildade två läger av åsikter. Ena gänget tyckte att det här var en mycket humoristisk bok, medan det andra gänget menade att den egentligen bara är tragisk. Vi kom iallafall fram till att oavsett vilket så gillade vi den! Framförallt blev vi väldigt rörda av parallellhistorien om hur Ove växte upp, träffade sin fru osv. Och jag var definitivt inte ensam om att ha fällt ett par tårar på slutet...
 
Gruppens sammanfattade betyg (snittbetyg): 4,0/5
 
Nu gör vi paus med bokcirkeln över sommaren och ska ses igen i september nästa gång. Då ska vi avhandla en riktig klassiker!
 
/Carro
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: