Bland Böcker

Här handlar allt om böcker, bokrecensioner och andra bokrelaterade ämnen!

"Svinhugg"

Kategori: Bokrecensioner

Titel: "Svinhugg"
Författare: Marianne Cedervall
Antal sidor: 297
Förlag: Natur & Kultur
Copyrightår: 2008
Serie: Mirjam och Hervor #1
 
Baksidetext:
I ett gammalt kapell sitter två kvinnor och firar med champagne och snittar. Det är den jordnära Mirjam, läkaren som nyligen återvänt till Gotland efter många års frånvaro, och hennes väninna och raka motsats, Hervor. Livet har inte farit varsamt fram med Mirjam, och nu har hon beslutat sig för att ge igen. Beväpnad med Hervors hemliga dekokter, tankekraft och lite annan kvinnlig list stätter hon äntligen sina hämndplaner i verket.
 
Det blir en dramatisk sommar i den lilla gotländska byn Kajpe Kviar. Tre män dör med bara några veckors mellanrum. Dödsfallen tycks ha naturliga förklaringar, men har de verkligen det?
 
 
Mitt omdöme:
Det här är en varm och lättläst historia som påminner lite grann om Karin Brunk Holmqvists böcker, fast Cedervall är nog strået vassare. Jag gillar hennes målande beskrivningar och även Hervors härliga, dräpande repliker. Cedervall bjuder på en avkopplande lässtund, och det ska bli intressant att så småningom läsa uppföljaren, "Svartvinter". Frågan är huruvida böckerna om Mirjam och Hervor håller i längden. Det känns som att det kan bli lite för mycket av det goda...
 
Mitt betyg: 3/5
 
/Caroline
 

Kommentarer

  • Ewelina säger:

    Denna bok skulle jag vilja läsa :)

    Svar: Den var charmig och lite smårolig, så det tycker jag du ska göra :)
    CAROLINE

    2013-05-18 | 18:09:02
    Bloggadress: http://ewelinasbokblogg.blogspot.se

Kommentera inlägget här: