Bland Böcker

Här handlar allt om böcker, bokrecensioner och andra bokrelaterade ämnen!

"Svart skugga"

Kategori: Bokrecensioner

Titel: "Svart skugga"
Författare: Ida Axelsson
Format: Danskt band
Antal sidor: 281
Förlag: Litet förlag
Copyrightår: 2013
Serie: Linn Wide #1
 
Baksidetext:
En morgon i gryningen vaknar hemlösa Damir Skazlic till en makaber syn. Den folkkära skådespelerskan Katarina Johansson är död. Hängd i ett blått nylonrep ovanför terasstrapporna i centrala Helsingborg. När polisen kommer till platsen möter Damir sin barndomsvänn Linn Wide som ska utreda fallet. Han vet inte vad som är mest oväntat, den döda kvinnan eller Linns återkomst efter alla år av tystnad.
 
Det blir en tuff start på nya arbetet för Linn Wide. När hon förstår att hennes egen mörka historia hänger ihop med den mördade kvinnan blir hon tvungen att dölja spåren som sammankopplar dem. Linn tappar alltmer fokus på tillvaron och livet med sonen Dante samtidigt som hon försöker utreda Katarinas död.
 
 
Omdöme:
Ni må tro att jag blir glad när det dyker upp nya svenska deckarserier på bokarenan, och här har vi första delen i en ny serie, som har potential att kunna bli riktigt bra. Här finns en intrig som visserligen inte är extraordinär men helt okej, och framförallt finns det gott om spännande och trovärdiga karaktärer. Särskilt Linn, till-och-från-pojkvännen Jens och sonen Dante känns väldigt äkta och lyfter hela boken ett snäpp. Dessutom bygger Axelsson upp en förväntan inför nästa bok när hon då och då lämnar ifrån sig en ny pusselbit i denna lite gåtfulla historia.
Det finns ett bra driv i berättandet, och Axelsson ska ha beröm för att hon lyckas göra storyn spännande utan att det blir särskilt blodigt eller makabert. Det känns fräscht och nytänkande, faktiskt!
 
Betyg: 3/5
 
/Caroline
 

Kommentarer

 • Monika säger:

  Nya svenska deckare är ju väldigt intressant och då är det väl bara att kolla upp denna då :)

  Svar: Ja gör det :)
  CAROLINE

  2013-12-16 | 18:49:37
  Bloggadress: http://bokslut.blogspot.se/
 • CissiG säger:

  Den boken ligger i min läshög :)
  Kram Cissi

  Svar: Då får vi se vad du tycker om den när den är utläst :)
  CAROLINE

  2013-12-17 | 19:43:41
  Bloggadress: http://cissigrip.blogg.se

Kommentera inlägget här: