Bland Böcker

Här handlar allt om böcker, bokrecensioner och andra bokrelaterade ämnen!

"På grund av Leon"

Kategori: Bokrecensioner

Titel: "På grund av Leon"
Författare: Jenny Leeb
Format: Pocket
Antal sidor: 314
Förlag: Pocketförlaget
Copyrightår: 2009
 
Baksidetext:
En gång i tiden var Maja och Angelica bästisar. Leon och Maja var ett par, och de tre vännerna var oskiljaktiga. Men så åker Maja till USA för att gå en språkkurs och det är då allting går sönder. Något händer därhemma, något ingen av dem kan ändra på i efterhand. Något som gör att Maja väljer att stanna kvar i Los Angeles.
Sex år senare, när Leon hastigt dör, återvänder Maja hem till Stockholm. De två forna vännerna möts på begravningen. Frågan är om vänskapen någonsin kan bli vad den en gång var. De har båda förändrats, Angelica är snart färdig läkare, Maja å andra sidan har inte riktigt följt någon rät linje i livet. Hon har författardrömmar men jobbar som servitris för att få ihop till hyran. Att träffas igen skakar om deras respektive värld. Charmiga Maja och duktiga Angelica - kanske skulle de tjäna på att ge varandra en ny chans? Men det är inte alltid lätt att se vad vänskap kan vara värd när rivalitet och svartsjuka står i vägen.
 
 
Omdöme:
Det finns inte så mycket att älta. Det här är kort och gott en helt okej chick lit som bjuder på ett par timmars trevlig avkoppling, men det är inte mer än så. Karaktärerna är förvisso trovärdiga, men själva storyn skulle må bra av lite mer "action", för det händer inte så mycket. Inte desto mindre är detta en läsvärd bok för alla chick lit-älskare där ute.
 
Betyg: 3/5
 
 
/Caroline
 
 

Kommentarer

  • Nilmas Bokhylla säger:

    Jag är lite nyfiken på Leeb. Jag har fått för mig att det är lättsam och enkel semesterläsning men vi får väl se när jag ger henne en chans :)

    Svar: Hon är väldigt lättsam och enkel... på både gott och ont.
    CAROLINE

    2013-08-23 | 11:31:03
    Bloggadress: http://nilmasbokhylla.wordpress.com/

Kommentera inlägget här: