Bland Böcker

Här handlar allt om böcker, bokrecensioner och andra bokrelaterade ämnen!

"Någon sorts frid"

Kategori: Bokrecensioner

Titel: "Någon sorts frid"
Författare: Camilla Grebe & Åsa Träff
Format: Pocket
Antal sidor: 366
Förlag: Månpocket
Copyrightår: 2009
Serie: Siri Bergman #1
 
Baksidetext:
Siri är psykolog och psykoterapeut. På hennes praktik hänger man av sig kappan, tar några klunkar vatten och berättar om sina mörkaste hemligheter. Men även Siri bär på en smärta, och i skärgårdsstugan som skulle blivit hennes och hennes mans drömhem känner hon sig alltmer ensam och rädd.
Så hittas en av hennes patienter död i vattnet utanför hennes hus. Polisen finner ett självmordsbrev och Siris värld rasar samman. Är hon verkligen så dålig på sitt jobb? Eller finns det en annan förklaring?
Hon börjar få en otäck, smygande känsla av att någon förföljer henne. Att någon därute i mörkret utanför stugan vill henne illa.
 
 
Omdöme:
Den här spänningsromanen (eller vad man nu ska kalla den) är både lättläst och just spännande. Utan att man märkt det har man visst läst ut hela boken. Om det är ett bra eller ett dåligt betyg kan ju diskuteras.
Tyvärr är huvudkaraktärerna inte helt lätta att ta till sig, utan de känns bara udda och märkliga. Snudd på osympatiska, tillochmed. Däremot får jag ge Grebe och Träff en eloge för de trovärdiga patientjournalerna. Man märker att de inte bara gjort sitt bästa för att efterhärma riktiga journaler (som ofta är fallet i deckare etc), utan de vet  hur man gör (Åsa Träff är psykolog), vilket ger en tacksam känsla av äkthet för den insatte. Dessutom är boken språkligt sett mycket välskriven.
Sammanfattningsvis får väl det här sägas vara en helt okej, eller tillochmed bra, debut av Grebe och Träff. Helt klart måste jag ju ge seriens andra bok, "Bittrare än döden", en chans.
 
Betyg: 3/5
 
/Carro
 

Kommentarer

  • Nilmas Bokhylla säger:

    Jag är väldigt nyfiken på dessa böcker så ska nog ta tag i dem framöver :)

    Svar: Jag hade varit nyfiken så länge på dessa böcker... Jag ska försöka se till att läsa bok nummer två snart!
    CAROLINE

    2013-08-26 | 21:20:22
    Bloggadress: http://nilmasbokhylla.wordpress.com/

Kommentera inlägget här: