Bland Böcker

Här handlar allt om böcker, bokrecensioner och andra bokrelaterade ämnen!

"Återvändaren"

Kategori: Bokrecensioner

Titel: "Återvändaren"
Författare: Dan Buthler & Dag Öhrlund
Antal sidor: 424
Förlag: Massolit Förlag
Copyrightår: 2012
Serie: Jacob Colt #5
 
Baksidetext:
Christopher Silfverbielke var Stureplans finansstjärna och oemotståndlig för kvinnor, men samtidigt uttråkad vid trettio års ålder och diagnosticerad som psykopat.
Kombinationen av lyxliv med sena nätter, champagne, kokain och ett febrilt sökande efter spänning drev Silfverbielke till allt djärvare och farligare handlingar, som han involverade sina närmaste vänner i. Priset blev högt. Vännerna försvann, och jagad för mord av Sveriges skarpaste kriminalkommissarie, Jacob Colt, tvingades Silfverbielke fly från Sverige.
Efter att ha levt under falsk identitet i Florida beslutar sig Christopher för att återvända till Stockholm. Han älskar sin psykiater Mariana Granath och är fast besluten att få henne att flytta med honom till Spanien. Samtidigt ska han ta hand om en av de få människor han någonsin haft känslor för - sin mamma.
Men inte långt efter återvändandet förstår Christopher att saker och ting aldrig kommer att bli som förr. Och att det är kommissarie Colts fel.
Djupt inne i Silfverbielkes hjärna föds en djävulsk plan som ska genomföras till varje pris.
 
 
Mitt omdöme:
Mina förväntningar på den här boken var riktigt höga, och jag behövde inte bli besviken! Buthler & Öhrlund är genialiskt bra på att skriva nervkittlande och spännande kriminalromaner och detta var alltså inget undantag. Redan från första sidan blir man uppslukad av Silfverbielkes förehavanden och spänningen byggs upp alltmer. Det jag gillar mest är de kursiva delarna där man får veta precis vad Silfverbielke tänker, vilket visserligen ger mig kalla kårar! Sedan ska vi inte tala om cliffhangern på slutet. Hur ska man kunna vänta på fortsättningen?...
 
Betyg: 5/5
 
/Carro
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: