Bland Böcker

Här handlar allt om böcker, bokrecensioner och andra bokrelaterade ämnen!

Top Ten Tuesday: 4 juni

Kategori: Top ten tuesday

 
Det har blivit dags för en ny Top Ten Tuesday  hos The Broke and the Bookish. Denna gång ska vi berätta om tio böcker som på något vis handlar om resor. So, here we go:
 
1. "En shopaholic i New York" av Sophie Kinsella. Becky följer med Luke till New York, shoppingens mecka. Det kan bara sluta på ett sätt. Med katastrof.
2. "En dag" av David Nicholls. Vännerna Emma och Dexter åker på gemensam semester och sätter upp regler för hur de ska bete sig mot varandra. Det går sisådär...
3. "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson. Hundraårige Allan rymmer från sitt stundande födelsedagskalas.
4. "Vecka 36" av Sofie Sarenbrant. Fyra vänner är på semester i idyllen Brantevik, men resan tar en ände med förskräckelse...
5. "Fladdermusmannen" av Jo Nesbø. Den norske polisen Harry Hole skickas till Australien när en norsk medborgare hittas mördad där.
6. "En kvinnas hjärta" av Agneta Sjödin. När Maria blir lämnad av pojkvännen David bestämmer hon sig för att ta en time out i New York och börja göra saker för sin egen skull.
7. "Högre än alla himlar" av Louise Boije av Gennäs. Jalle reser till USA och befinner sig där under attacken mot World Trade Center.
8. "Öster om heden" av Viveca Lärn. Grannarna i bostadsområdet Öster om heden har vunnit på Postkodlotteriet och bestämmer sig för att göra en gemensam resa till Afrika.
9. "Rosengädda nästa!" av Emma Hamberg. En brokig skara människor åker till Rosengädda för att göra upp med det förflutna.
10. "Vince & Joy" av Lisa Jewell. På semestern på campingen i Hunstanton träffas Vince och Joy, och under en magisk sommarnatt upplever två unga människor den bästa och finaste stunden i deras liv.
 
/Caroline
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: